Sunday, November 16, 2014

HOW I START MY SOLO BACKPACKING - part 1

Ehem ehem Assalamualaikum semua (:

Menulisnya saya disini adalah untuk berkongsi pengalaman dan perjalanan hidup saya sebagai seorang gadis biasa yang ingin menjadi luar biasa ewah! Anyway anyhow semoga blog ini sedikit sebanyak dapat meberi manfaat kepada semua, Dan dapat jugaklah kita bertukar-tukar pendapat dan buah fikiran.Hiks <3 Especially sekarang ni I have new obsession which are TRAVELLING AND BACKPACKING..So let me start on HOW I MET YOUR FATHER..eh bukan la weh aku tak kawin lagi..So lemme start my story on HOW I START MY SOLO BACKPACKING..

Once upon a time sedang aku membelek2 dan mengusha2 Facebook dihujung minggu yang membosankan kat umah sewa di pedalaman Perak (Seri Iskandar je pun), terjumpalah aku satu quote ni, which is mengubah segala presepsi dan arah tuju hidup aku hahaha..

credit to Henry Rollins

See! I told ya. This quote somehow give me new perspective of life. Does't mean I don't have one before, but this quote seems so true to me. Eh melampau pula..hehe..Pastu aku pon skodeng-skodeng kat Facebook kot-kot ade la group yang membincangkan mengenai travelling and backpacking. And I was right..So aku pun meng'add'kan diri dalam group BACKPACKERS BUDDY MALAYSIA (BBM). So dari sini gaklah bermulanya aku buat research and blaja dari ahli group ni yang dah ade followers over than 20K. Wow wow!!Aku pun mula marah dengan diri sendiri awat aku xjoin group ni dari dulu lagi kalau tak dah banyak tempat haku poi..

Takpe maybe dulu xde jodoh kot aku nak backapacking ni, mungkin skarang baru dapat hidayah, kata diriku. Jadi setelah seharian mencongak-congak , aku pun buat keputusan untuk buat passport keesokkan harinya. To be exact tanggal 28/9/2014 hari Ahad aku pun pinjam kereta member dan tanpa menoleh kebelakang terus memecutkan diri ini ke UTC Ipoh untuk buat passport. Walaweh memang dah teguh keazaman aku time tu tak tahu nak kate ape dah haha.  

Asyik tengok orang lain je upload gambar cenggini, aku pun nak gak..


Maka, begitulah awal-awal perkisahanya bagaimana aku boleh terjebak dengan semua ini. Walaupun decision yang aku buat hanya sehari, tanpa ada influence dari mana2 pihak pun, tetapi aku sangat bersyukur dan aku rasa backpacking or travelling sedikit sebanyak mengubah diri aku dari segi dalaman. Nanti aku story perubahan macam mana tu ye hehe. Anyway siri HOW I START MY SOLO BACKPACKING will be continued. Aku menaip ni time koje weh marah pulak bos kang. Kbai and adios (:










2 comments:

  1. Haha. Dah dapat hidayahbnak backpacking !

    Nice entry !
    Keep it up :)

    ReplyDelete
  2. Wahh excited dpt first comment..tq2 (:

    ReplyDelete